Maska

Želite dobru zabavu , druženje, upoznavanje , chat, razmenu mišljenja ....?! Imamo rešenje za Vas....vreme je za bal pod maskama.
REGISTRUJTE SE i odaberite svoju MASKU.

Dobro došli ....!
Maska

druzenje i zabava


Misteriozna žena u crnom

Delite
avatar
Gost
Gost

27022012

Misteriozna žena u crnom

Počalji od GostOd početka 1988. godine stanovnici Istre i Hrvatskog primorja bili su opsjednuti misterioznom ženom u crnom. Priče i glasine o tajanstvenoj ženi dobivale su nove dimenzije. U izvješćima s lica mjesta reporteri su se pozivali na medicinsko osoblje Stanice za hitnu pomoć u Pazinu. Oni su, navodno, vidjeli misterioznu neznanku.

Zaustavljala je osamljene automobile koji su prolazili kroz tunel Učku. U razgovoru s vozačima proricala im je sudbinu, a potom bi misteriozno nestajala iz automobila. Priče su poprimile alarmantne dimenzije pa je i policija sve češće kontrolirala i nadzirala tunel Učku i prilazne ceste. Fantazija i mašta zasigurno su davale ton nevjerojatnim pričama, zgodama i nezgodama vozača sa ženom neopisive ljepote. Njezin izgled postajao je u svakoj priči sam sebi svrha. Vizualnost nepoznate žene u crnom izmamljivala je uzdahe muškaraca. Ni žene nisu bile nezainteresirane za pojavu ljepotice s Učke. Otkriven identitet?

Ali, bez obzira na to što su policijske postaje dobivale na stotine telefonskih poziva, tajanstvenoj ženi nitko nije mogao ući u trag. To je još više pojačavalo interes za neznankom pa su mnogi već počeli vjerovati da je riječ o nadnaravnoj pojavi. O ukazanju, o Gospi. Osnova za takva vjerovanja nađena je u činjenici što misterioznu ženu stvarno nitko nije vidio, a iz priča su je svi "znali", čak i pojedinosti njenog izgleda.
Gotovo sav domaći tisak počeo je sve više davati prostora misterioznoj ženi s Učke, a talijanska TV (RAI 3) naručila je od kolega iz riječkog dnevnika "A voce del popolo" specijalni izvještaj. Riječke kolege poslale su priču, ali priču koja nije ništa otkrivala. Samo je potvrđivala znane činjenice. I onda, kao grom iz vedra neba - jedan naš dnevni list donosi ekskluzivnu reportažu u kojoj se tvrdi da je raskrinkana tajna crne žene! Navodno je riječ o jednoj djevojci rođenoj 1968. godine u malom mjestu u Istri. Odavno poznata kao pacijentica psihijatrijskih klinika, djevojka je proglašena misterioznom ženom iz tunela. U izvješću s lica mjesta reporteri navode imena medicinskog osoblja Stanice za hitnu medicinsku pomoć u Pazinu. Oni su, navodno, vidjeli misterioznu neznanku, obavijestili policiju, a kasnije je sve išlo uhodanom metodom. Nakon ispitivanja, nedvojbeno je ustanovljeno da djevojka nije u takvom psihofizičkom stanju da bi se i dalje nesmetano i bez kontrole kretala sama. Odmah je smještena u Psihijatrijsku kliniku pulskog Medicinskog centra. Uz izvještaj o otkrivanju crne žene, novinari su naveli i podatak da je navodno "baš prethodne noći" imala seksualni odnos s jednim našim poznatim estradnim umjetnikom iz Opatije. Naravno, to je popraćeno "pričom" neznanke da od 1. svibnja 1988. godine često stopira, ali kad bi je muškarci uzimali u auto, iskoristili bi je, a potom izbacivali iz automobila!?

Što je istina? Navoditi takve pojedinosti također je smiono kao što je pretenciozno tvrditi da se pojavila Gospa na Učki. Osoba s navedenim karakteristikama očigledno spada u grupu bolesnika s dijagnozom shizofrenia. Tvorac pojma shizofrenie je Eugen Bleuler koji je 1911. godine različite psihopatološke promjene kod ličnosti nazvao tim imenom. Osnovna karakteristika takvog bolesnika je intelektualno propadanje. Karakterizira ga oslabljeno prosuđivanje, zakočenost misaonog toka, smanjena mentalna aktivnost, afektivna tupost i gubitak energije. Jednostavnije rečeno, shizofrenia je poremećaj cjelokupne ličnosti.
Na pitanje "Je li kod vas stvarno primljena zgodna djevojka kojoj je hobi stopiranje u tunelu Učka?", pulski liječnici odgovaraju: "Imamo mnogo pacijenata koji stopiraju." Time, naravno, nije isključena mogućnost da je 20-godišnja djevojka iz Istre stvarno stopirala i bolnički automobil iz Pazina, ali smo isto tako daleko od odgovora je li to djevojka o kojoj se u to vrijeme tako mnogo pričalo. Gospa i nadalje prisutna
Nemoguće je jednim novinskim člankom eliminirati sva dotadašnja nagađanja. Naprotiv! Priče o Gospi sada dobivaju još fantastičnije konture. U javnost je dospjela i priča policije. Radi se, naime, o zagonetnom ubojstvu izvršenom 1986. na obroncima Učke. Tako je, naime, švicarskim policajcima izjavio jedan švicarski građanin koji je 1988. uhićen pod sumnjom da je izvršio jedno ubojstvo. Kad ga je švicarska policija ispitivala, ispričao im je o svom susretu s jednim nepoznatim mladićem koji se odigrao 1986. u Opatiji. Jednu su večer zajedno otišli na obronke Učke zbog istih seksualnih sklonosti, ali ga je Švicarac kasnije ubio i kasnije leš zapalio. Nešto je u njega ušlo i tako je morao učiniti, kao što je već učinio u Americi, a poslije i u Švicarskoj. Bilo je to jače od njega. Nakon te obavijesti naši su policajci danima pretraživali obronke Učke, ali tijelo nepoznatog nisu pronašli. Čak su i švicarski policajci boravili u Hrvatskoj, ali bezuspješno. Samo priznanje bez leša nije nikakav dokaz. A, nekoga optužiti za ubojstva bez dokaza, odnosno leša, prema pravnim normama svih civiliziranih država je nemoguće. Naravno učestalije prisustvo policije na Učki nije ostalo nezapaženo i neprimijećeno. Kad su se pronijele priče o vozačima koji su sigurno u svojim vozilima imali zgodne suvozačice, sve postaje moguće. I nadalje je Gospa prisutna na Učki. I nadalje stopira i ulazi u automobile. Proriče i - nestaje...
(misterije.org
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

avatar

Počalji taj Pon 27 Feb 2012, 7:54 pm od Gost

vidim da se opet počeo vrtiti taj tekst po netu pa sam ga i ja skinula i tu zalijepila,čitajući ga po par puta da li to stvarno još postoji da li ima takvih ljudi je li to moguće,je ste li vi kad slušali takve priče ili znate da se priča u vašem gradu ili okolini? Puno je pitanja a kako vidim u tekstu gore samo nagađanja tko je ona zaista bila?

    Sada je Pon 18 Jun 2018, 2:58 pm